Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχάρι σε δίχτυ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 κ.σ. κορν νφλάουρ
1 κύβο βοδινού (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλαζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το μοσχάρι απ όλες τις πλευρές.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Κατόπιν βάζουμε το κρέας με το ζουμί του στην κατσαρόλα όπου έχουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να μισοκαλύψει το κρέας.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω.
Μετά τις 2 ώρες ρίχνουμε τον κύβο βοδινού, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10-12 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε το κρέας και το ακουμπάμε σε ξύλο κοπής.
Το αφήνουμε 15 λεπτά να σταθεί.
Μετά βγάζουμε το δίχτυ και κόβουμε το κρέας σε φέτες.
Σε ένα ποτήρι με λίγο νερό διαλύουμε το κορνφλάουρ.
Το ρίχνουμε στο ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά ώσπου να μείνει μία παχύρευστη σάλτσα και τότε ρίχνουμε 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το μοσχάρι κομμένο σε φέτες.
Ανακατεύουμε για λίγο να πάει η σάλτσα παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με ρύζι, πατάτες τηγανητές, πουρέ ή ζυμαρικά.