Υλικά
800 γρ. μπακαλιάρο, καλά ξαρμυρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1/2 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τα ρεβίθια και νερό όσο ακριβώς χρειάζεται να τα σκεπάσει και τα βράζουμε για 1/2 ώρα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις ντομάτες και τα βράζουμε άλλη μισή ώρα.
Όταν είναι σχεδόν ψημένα τα ρεβίθια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον μπακαλιάρο καθώς και λίγο πιπέρι.
Μπορούμε αντί για ντομάτα να προσθέσουμε στο φαγητό λίγο αλευρολέμονο λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, για να δέσει.