Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι
1 φλιτζάνι κόκκινα μικρά ντοματίνια
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
1 φλιτζάνι τούφες από μπρόκολο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε δυόμισι φλιτζάνια νερό, μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Εν τω μεταξύ, σε πολύ ζεστό γκριλ ακουμπάμε τα ντοματίνια και τις φέτες του κρεμμυδιού.
Μόλις τα κρεμμύδια ροδίσουν και η φλούδα από τις ντομάτες αρχίζει να "ζαρώνει", τα βγάζουμε.
Ζεματάμε και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει μόλις για 7-8 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρύο ρύζι με τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το κουκουνάρι και το χυμό λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σκορπώντας επάνω σε κάθε σαλάτα μερικές τούφες μπρόκολου.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Περιχύνουμε και σερβίρουμε.