Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
ζωμό από ένα κύβο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
1 κουταλιά σόδα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε 2-3 φορές.
Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σόδα τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 1/2 ώρα.
Τα ξεπλένουμε καλά τα βάζουμε στη γάστρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, τα σκεπάζουμε με νερό και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 ώρες περίπου.