Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή 2 κύβους λαχανικών)
1 κ.γ. γεμάτο καλά κουρκουμά
1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
αλάτι
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ρεβίθια.
Τα μουλιάζουμε από βραδύς σε νερό, για τουλάχιστον 12 ώρες.
Το πρωί τα ξεπλένουμε και σουρώνουμε.
Βάζουμε στη κατσαρόλα τα ρεβίθια με αρκετό νερό και μόλις πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε τον ζωμό, το κρεμμύδι, τα καρότα, τον κουρκουμά, πιπέρι, ρίγανη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβύθια.
Ανοίγουμε τη κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι διαλυμένο στο χυμό λεμονιού και το λάδι και βράζουμε χωρίς το καπάκι για 5 λεπτά μέχρι να χυλώσει το φαγητό.
Όταν σερβίρουμε αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα λεμόνι.