Υλικά
1 ποτήρι ρεβίθια μουλιασμένα
1/3 ποτηριού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 ποτηριού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι αλεσμένο
1 μέτρια σκελίδα σκόρδο αλεσμένο
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα ρεβίθια με κρύο νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μια ημέρα πριν τα μαγειρέψουμε.
Την επομένη, τα ξεπλένουμε καλά, τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσουν καλά.
Στη συνέχεια, τα αλέθουμε στο μπλέντερ και μεταφέρουμε τον χοντροκομμένο πουρέ σε μπολ.
Προσθέτουμε στα λιωμένα ρεβίθια όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν και να ομογενοποιηθούν καλά. Βάζουμε το μείγμα κατά μέρος και το καλύπτουμε με ζελατίνα.
Το αφήνουμε για μισή με μια ώρα περίπου να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αφού η ζύμη μας για τα φαλάφελ είναι έτοιμη, πλάθουμε μπαλάκια και με τις παλάμες μας τα ισιώνουμε ελαφρώς.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και στη συνέχεια από πάνω τα φαλάφελ.
Τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο μεριές.
Στο μισό χρόνο (7-8 λεπτά) περίπου ψησίματος τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά.