Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκορδο
1 κρεμμύδι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. αλεύρι
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γ. θυμάρι
1 καρότο
2/3 φλιτζανιού κρασί
2 πρέζες κανέλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι νερό για το κοτόπουλο
2 κούπες νερό για το ρύζι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το αλεύρι να πάει σε όλο το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα θωρακίζουμε σε όλες τις πλευρές (4 κομμάτια τη φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού).
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε.
Σβήνουμεμε το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράζει για 1 ώρα.
Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο ανοίγουμε και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Για το ρύζι: Ξεπλένουμε καλά το ρύζι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 2 κούπες νερό, αλάτι και το ρύζι.
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράζει σε μέτρια φωτιά.
Όταν δούμε και δημιουργηθούν τρυπίτσες στην επιφάνεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.