Υλικά
800 γρ. κοτόπουλο φιλέτο,
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης φρέσκιες
3 μεσαίες ή μεγάλες ντομάτες φρέσκιες
1 κούπα τσαγιού ρύζι
1 κούπα τσαγιού φακή
αλάτι αλυκής
βασιλικός αποξηραμένος
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
λίγο σκόρδο προαιρετικά
ελαιόλαδο
λίγο βρασμένο νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου κι ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρώς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το αλάτι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα κι ανακατεύουμε προσθέτοντας περίπου 3 κούπες του τσαγιού βραστό νερό.
Ρίχνουμε τη φακή κι ανακατεύουμε.
Περίπου 10-15 λεπτά μετά τη φακή ρίχνουμε και το ρύζι.
Ανακατεύουμε διαρκώς να μην "πατώσει" μέχρι να μαλακώσει η φακή και το ρύζι (περίπου άλλα 15-20 λεπτά) και προσθέτουμε το βασιλικό.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο βραστό νερό.