Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ή βοδινό κομμένο σε μπουκιές
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
1 κ.γ. πιπέρι ολόκληρο
1 κ.γ. μπαχάρι ολόκληρο
2-3 κ.σ. σάλτσα, κονκασέ
αλάτι
1,5 κιλό κρεμμύδια στιφάδου μικρά
Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη σάλτσα.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό να σκεπαστούν και σιγοβράζουμε μισή ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια: τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό με τις φλούδες τους να πάρουν μια βράση.
Αφήνουμε 5 λεπτά έξω απ’ το μάτι, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.
Καθαρίζονται αμέσως χωρίς δάκρυα.
Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια 2 φορές από 1-2 λεπτά πετώντας τα νερά.
Τα στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια πάνω στο κρέας και σιγοβράζουμε άλλη 1 ώρα.
Το φαγητό μας πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι.
Με τρυπητή κουτάλα αδειάζουμε σε μικρό πυρέξ ή πυρίμαχο ταψί το στιφάδο προσπαθώντας να είναι από κάτω το κρέας και από πάνω τα κρεμμύδια.
Ψήνουμε σε σιγανό (150 βαθμούς) φούρνο μισή ώρα μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια.