X

Τα Λαχματζούν της Κωνσταντινούπολης

Η συνταγή για το αυθεντικό πολίτικο λαχματζούν.

Υλικά

Για τη ζύμη:

330 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μαγιά

200 ml χλιαρό νερό

1 και 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

350 γρ. κιμά (κατά προτίμηση μισό αρνίσιο και μισό βοδινό)

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 μαϊντανό

2 ντομάτες

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά

1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη

1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.γ. κύμινο

1 κουταλιά άνιθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.

Παίρνουμε σιγά σιγά αλεύρι από τις άκρες και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε τη ζύμη μας (περίπου 10-15 λεπτά) μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και ελαστική που να μην κολλάει στο χέρι.

Σκεπάζουμε την ζύμη στη λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. (30 - 40 λεπτά).

Μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη μας, κόβουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε πολύ μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.

Προσθέτουμε το κιμά, τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε κομμάτια ( 7-9 κομμάτια).

Ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια μας σε φύλλο στο μέγεθος περίπου ενός πιάτου του γλυκού. προσέχουμε το φύλλο μας να είναι λεπτό.

Βάζουμε τα φύλλα μας σε ταψιά που έχουμε βάλει κάτω αντικολλητικό χαρτί και πάνω στα φύλλα μας βάζουμε στο καθένα 1-2 κουταλιές από την γέμιση.

Πατάμε τη γέμιση στο φύλλο με ένα κουτάλι να απλώσει παντού εκτός από 1/2 εκατοστό γύρω γύρω.

Βάζουμε τα λαχματζούν μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και μετά άλλα 2-3 λεπτά στη σχάρα του φούρνου για να ροδίσουν.

Όταν δούμε ότι οι άκρες τους έχουν κοκκινίσει τότε τα βγάζουμε από τον φούρνο.

Επίσης...

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.