
Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχάρι
3 ντομάτες τριμμένες στο ρεντέ ή ένα κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
κόκκινο πιπέρι γλυκό
λίγη κανέλα
λίγο γαρίφαλο
λίγο ξερό βασιλικό
1 κιλό πατάτες
200 γρ. φέτα
λίγο γάλα
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το μοσχάρι να μαλακώσει πολύ καλά αφού το έχουμε κόψει πρώτα σε μερίδες.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και ρίχνουμε το κρέας ίσα ίσα να σοταριστεί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας (αν έχουμε φρέσκιες ντομάτες να τρίψουμε ακόμα καλύτερα) και τα μυρωδικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (αν διαλυθεί το μοσχαράκι δεν πειράζει).
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες και τις βράζουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί, τις βρασμένες πατάτες, το γάλα και λίγο αλάτι (έχει η φέτα).
Λιώνουμε καλά τις πατάτες να γίνουν πουρές και προσθέτουμε λίγο από το νερό που είχαμε βράσει το κρέας για να γίνει πιο αφράτος.
Σε ένα πυρέξ βάζουμε το κρέας με τις πιπεριές και λίγη σάλτσα και το κόβουμε σε κομμάτια για να το απλώσουμε καλά.
Βάζουμε τον πουρέ πάνω από το κρέας και το σκεπάζουμε καλά να μην έχει κενά και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο της σάλτσας.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.