Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
800 γρ. κρέας (κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό ή μοσχάρι ψαχνό), κομμένο σε μικρούς κύβους
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. χυμό λεμονιού
3/4 φλ. ξύδι κόκκινου κρασιού
4 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένες
1 φύλλο δάφνης
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 1/2 κ.γ. θυμάρι
1 1/2 κ.γ. βασιλικό
1 1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
6 μακρόστενα ψωμάκια σάντουιτς της αρεσκείας σου ή δύο γαλλικές μπαγκέτες, κομμένες σε σχηματισμό ψωμιού σάντουιτς
μερικά ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και τη ζάχαρη. Προσθέτεις στο μείγμα το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, το πιπέρι καγιέν, το θυμάρι, το βασιλικό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύεις μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Σε μία σακούλα φαγητού ρίχνεις το κρέας και προσθέτεις το μείγμα. Σφραγίζεις και βάζεις στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ιδανικά για μία ημέρα.
Βγάζεις το κρέας από το ψυγείο και το αφήνεις για σχεδόν μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και, αφού περάσεις τους κύβους κρέατος στα ξυλάκια, τα ψήνεις σαν σουβλάκια.
Αφαιρείς από το φούρνο και τοποθετείς το κρέας εντός του ψωμιού.
Tip
Μπορείς να προσθέσεις στο σάντουιτς οποιαδήποτε σάλτσα της αρεσκείας σου.