Υλικά
3-4 αγκινάρες
300 γρ. ρύζι καρολίνα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
½ μάτσο άνηθο ψιλ/νο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κύβο
1 φλιτζ. λάδι
πιπέρι
αλάτι
1 μέτριο λεμόνι
1 λίτρο νερό περίπου
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Τις κόβουμε φετάκια ένα δάχτυλο περίπου και τις βάζουμε σε λεμονόνερο.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο με το λάδι, όταν μαραθούν ρίχνουμε τις αγκινάρες και τις φέρνουμε 2-3 βόλτες.
Βάζουμε τη ντομάτα, τον κύβο και 2-3 ποτήρια νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι.
Το σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να ψηθεί το ρύζι.
Συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί ανακατεύοντας το απαλά να μη διαλύσουμε τις αγκινάρες και κατά το τέλος βάζουμε το πιπέρι και το αλάτι.
Όταν το ρύζι είναι ψημένο ρίχνουμε το λεμόνι και το τραβάμε από τη φωτιά.
Το αφήνουμε 5’-10’ να φουσκώσει το ρύζι και μετά σερβίρουμε.