Υλικά
700 γρ. κιμά
400 γρ. ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού ντοματοχυμό
1 κ.σ. ντοματοπολτό
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
2 κ.σ. μαργαρίνη
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κόκκους μπαχάρι
3 αυγά
1 1/2 φλ. τσ. γάλα
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά-καυτερή
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. τυρί τριμμένο - ό,τι έχουμε
Εκτέλεση
Βάζουμε σε τηγάνι βαθύ το ελαιόλαδο να κάψει (κρατάμε 2 κουταλιές στη άκρη).
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε, μέχρι να πιει τα υγρά του.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα πιπέρια, την πάπρικα, σοτάρουμε για λίγα λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το χυμό και τον πολτό ντομάτας, το μπαχάρι, την κανέλα, νερό, αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι κι αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη).
Εν τω μεταξύ, βράζουμε το ρύζι σε νερό, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, την μαργαρίνη κι ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο που κρατήσαμε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το μισό ρύζι στην επιφάνεια του ταψιού, από πάνω απλώνουμε τον μισό κιμά και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Απλώνουμε πάλι ρύζι πάνω από το τυρί, συνεχίζουμε με κιμά, ξανά τυρί τριμμένο και τελειώνουμε με ρύζι.
Χτυπάμε το ένα αυγό που κρατήσαμε μαζί με το γάλα και περιχύνουμε το φαγητό.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας).
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.