Υλικά
3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
4-5 φρέσκα ασπρομανίταρα
8-9 φλιτζάνια νερό
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
άνηθο ένα ματσάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 πατάτες
2 καρότα
1 φλιτζάνι αρακά
αλάτι
πιπέρι
λίγο κουρκουμά
Για τη σάλτσα ταχινιού:
3 κ.σ. ταχίνι
2 1/2 - 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και λίγο αλάτι και βράζουμε τα λαχανικά, όχι μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Αφαιρούμε από το ζωμό περίπου 2,5 με 3 φλιτζάνια και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, στην οποία θα φτιάξουμε την σάλτσα με το ταχίνι.
Στη συνέχεια ξεπλένουμε λίγο το ρύζι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν τα λαχανικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Λίγο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τον άνηθο.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει.
Έπειτα, παίρνουμε την κατσαρόλα που είχαμε βάλει το ζωμό και προσθέτουμε μέσα τα υλικά για τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγογδάρτη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το ρύζι σε ένα πιάτο και περιχύνουμε τη σάλτσα.