Υλικά
600 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο,
150 γρ. ρύζι Καρολίνα, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
4 αυγά
250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 κρασοπότηρο λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε φετάκια τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε το σπανάκι όπως είναι με τα νερά του πλυσίματος, ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για να αχνιστεί το σπανάκι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψάκι, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο, ανακατεύοντας τακτικά για να μην μας κολλήσει το ρύζι.
Αφήνουμε 15 λεπτά περίπου να ψηθεί.
Όταν σχεδόν πήξει το σπανακόρυζο κάνουμε με το κουταλάκι 4 συμμετρικά πηγαδάκια και σπάμε στο καθένα ένα αυγό.
Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι που έχουμε κρατήσει.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο αλλά αυτή τη φορά στο γκριλ.
Όταν τα αυγά αρχίζουν να κάνουν κρούστα, καλύπτουμε κάθε αυγό με το ανθότυρο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το ξαναβάζουμε στο γκριλ για λίγο, μέχρι να κάνει κρούστα.
Σερβίρουμε, παίρνοντας με μια σπάτουλα κομμάτια από το σπανακόρυζο με το αυγό και το τυρί.