Υλικά
1.500 γρ. κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
500 γρ. μακαρόνια Νο 3
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κ.σ. πελτέ
2 - 3 ξυλαράκια κανέλα και 1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
1 καυτερή πιπεριά κόκκινη
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
μυζήθρα τριμμένη ή ό,τι τυρί έχω
λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Αλευρώνω το κρέας.
Βάζω το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζω ένα-ένα κομμάτι και το τηγανίζω.
Μόλις τηγανίσω όλα τα κομμάτια, βάζω το λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρέας, προσθέτω το κρασί, τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, την κανέλα σκόνη και τα ξυλαράκια, την πιπερίτσα και 2 ποτήρια νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό.
Βράζω τα μακαρόνια, τα σουρώνω και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με το κρέας.
Παίρνουν μια βράση και σβήνω τη φωτιά.
Σερβίρω ζεστό το φαγητό.
Σε μια πιατέλα βάζω λίγο τυρί τριμμένο, από πάνω βάζω τα μακαρόνια με το κρέας και από πάνω κι άλλο τυρί.
Tip
Όταν βάλω τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με το κρέας, το φαγητό πρέπει να βράζει, για να μη λασπώσουν.