Υλικά
• 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
• 2 - 3 κολοκυθάκια
• 2 - 3 πατατάκια
• 1 πιπέρια Φλωρίνης κόκκινη
• 1 ποτηράκι λάδι ελιάς
• 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
• 1 χυμό ντομάτας και 1 κουταλιά πελτέ
• ½ ματσάκι δυόσμο
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• αλάτι, πιπέρι
Για τους κεφτέδες
• 1 κιλό κιμά
• 500 γρ. ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο
• 2 κρεμμύδια τριμμένα
• 2 ντομάτες τριμμένες
• μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
• 2 αβγά
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζω και πλένω τα φασολάκια.
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά.
Μετά προσθέτω τον πελτέ, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τα πατατάκια, την πιπεριά, τον χυμό ντομάτας, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.
Ανακατεύω να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και αφήνω το φαγητό να βράσει και να χυλώσει.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτω τα κεφτεδάκια. Κουνάω την κατσαρόλα, αφήνω να πάρουν 2 - 3 βράσεις και σβήνω τη φωτιά.
Για τους κεφτέδες: Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά και τα ζυμώνω πολύ καλά.
Βάζω σε μια πιατέλα αλεύρι. Πλάθω με το μίγμα μικρά μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνω.
Βάζω λάδι στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτω ένα ένα τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζω.
Tip
Τα κεφτεδάκια τρώγονται ζεστά και συνήθως δεν περισσεύουν. Αν όμως μείνουν, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με τα φασολάκια. Είναι το κάτι άλλο!