Υλικά
• 500 γρ. κιμά
• 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
• ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
• 1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες
• 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
• 2 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς
• 7 φέτες τυρί του τοστ
• 200 γρ. φέτα τριμμένη
• 7 ροδέλες ντομάτας χοντροκομμένες
•1 πράσο ψιλοκομμένο, μόνο το άσπρο μέρος
• λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι, το πράσο και τον κιμά.
Τα τσιγαρίζω όλα μαζί για 8 - 10 λεπτά και τα σβήνω με το κονιάκ.
Προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό και αφήνω τον κιμά να βράσει και να πιει όλα τα υγρά του.
Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό ακόμα.
Προσθέτω τον άνηθο, ανακατεύω να πάει παντού και σβήνω τη φωτιά.
Αφήνω να κρυώσει τελείως και προσθέτω τη φέτα, να πάει παντού.
Λαδώνω ένα ταψί και αδειάζω το μίγμα.
Από πάνω απλώνω μία μία τις φέτες τυρί του τοστ και πάνω από κάθε φέτα βάζω από μια ροδέλα ντομάτα, λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη.
Προσθέτω λίγο τρίμμα φρυγανιάς και λίγη πάπρικα.
Βάζω το ταψί στον φούρνο και ψήνω την πίτα γύρω στα 20 – 25 λεπτά.
Αφού βγάλω το ταψί από τον φούρνο, αφήνω για 5 λεπτά και μετά σερβίρω.