Υλικά
•2 κιλά μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
•500 γρ. πένες
•200 γρ. σταφίδες
•1 κουτί ντομάτα σε κυβάκια (500 γρ.)
•2 κρεμμύδια σε ροδέλες
•2 καρότα σε ροδέλες
•1 ποτηράκι κονιάκ
•1 ποτηράκι λάδι
•αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
•παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω στο λάδι το κρέας και τα κρεμμύδια για 5 – 6 λεπτά.
Σβήνω με το κονιάκ και προσθέτω την ντομάτα, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό.
Αφήνω το κρέας να βράσει.
Βράζω τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο γράφει η συσκευασία τους.
Όταν έχει βράσει το κρέας κι έχει ελάχιστο ζουμί, προσθέτω τις πένες και τις σταφίδες, κουνώντας την κατσαρόλα, για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
Τα έχω μαζί για 2 - 3 λεπτά και μετά σβήνω τη φωτιά.
Σερβίρω ζεστό το φαγητό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.