Υλικά
2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
1 φλιτζ. φιδέ (3-4 μπαλίτσες)
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό κατσαρόλι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τον φιδέ, σπασμένο, μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα, γύρω στα 8'.
Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε, φέρνουμε δυο βόλτες και ρίχνουμε γύρω στις 7 μεγάλες κούπες νερό, κατά προτίμηση ζεστό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει το νερό του.
Για να βγει σπυρωτό, δεν ανακατεύουμε καθόλου και μόλις σβήσουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το ρύζι με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και από πάνω με το καπάκι και το αφήνουμε έτσι για 5'-10'.
Τρώγεται και μόνο του, αλλά μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε κρέας ή πουλερικό με σάλτσα.
Tip
Για περισσότερη γεύση, προσθέτουμε ½ φλιτζ. κουκουνάρι, που θα το καβουρδίσουμε μέχρι να πάρει ένα καφετί χρώμα, μαζί με τον φιδέ.