Υλικά
18 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το ταψί
2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γλ. κύμινο
4 αβγά
500 ml φρέσκο γάλα
αλάτι, πιπέρι
τριμμένο τυρί για την κρούστα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά: Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το μίγμα μπαχαρικών, το μπαχάρι και το κύμινο, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30' τον κιμά, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με ψωμί του τοστ.
Αδειάζουμε πάνω του τον μισό κιμά και πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Συνεχίζουμε με μια στρώση ψωμί, κιμά και τυρί.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο ψωμί και περιχύνουμε με το μίγμα από γάλα και αβγά.
Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα την επιφάνεια με τυρί και ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα.