Υλικά
1 κουνέλι σε μερίδες
4 μακρόστενες μελιτζάνες σε ροδέλες
1 κοφτή κ.σ. κύμινο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. λευκό κρασί
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο και 3 κ.σ. ακόμα
1 κ.γλ. πάπρικα
2 δαφνόφυλλα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αποβραδίς βάζουμε το κουνέλι σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το κρασί, τα μπαχαρικά και τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και το κρατάμε στο ψυγείο.
Στραγγίζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα και την κρατάμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κουνέλι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε για άλλο 1'.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μαρινάδα.
Προσθέτουμε την ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κουνελάκι.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο νερό.