Υλικά
•1 κομμάτι χοιρινό από μπούτι μαζί με λίγο λίπος
•750 γραμμ. πλιγούρι
•1 πιπεριά
•5-6 ντομάτες φρέσκιες
•λίγο αρακά
•αλάτι
•πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνετε ένα κομμάτι χοιρινό από μπούτι.
Το κόβετε κομματάκια και το βάζετε σε πήλινο ταψάκι να τσιγαριστεί.
Βγάζετε το κρέας με κουτάλα και αφήνετε το λίπος.
Προσθέτετε το πλιγούρι και αφού το ανακατέψετε μερικά λεπτά ρίχνετε το ανάλογο αλάτι και νερό (1 1/2 ποτήρι) και αφήνετε να σιγοψηθεί.
Όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε σε μια άκρη να περιμένει.
Σε άλλη κατσαρόλα αποτελειώνετε το κρέας, βάζοντας μια πιπεριά, τη φρέσκια ντομάτα, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι.
Όταν βράσει το κρέας και μείνει μόνο με τη σάλτσα του τότε το ανακατεύετε με το πλιγούρι και το σερβίρετε.