Υλικά
μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης ή μεγάλα κομμένα στη μέση
λίγο ελαιόλαδο για την επιφάνεια
Για τη ζύμη
1 κουτάκι πορτοκαλάδα (300 ml) με ανθρακικό
1 κ.σ. ξίδι
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε ένα μαλακό ζυμάρι που να κολλά λίγο στο χέρι μας.
Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε το ζυμάρι σε χοντρό φύλλο.
Κόβουμε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια και τα γεμίζουμε με ένα λουκανικάκι.
Διπλώνουμε τα πιτάκια και στερεώνουμε τις άκρες πιέζοντας με πιρούνι ή τα τυλίγουμε σε ρολό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τα πιτάκια. Τα λαδώνουμε με πινέλο και τα ψήνουμε για 30'-40', μέχρι να ροδίσουν.