Follow us

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΠΑΣΤΟ

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

500 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό

150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

1 κ.γλ. μουστάρδα

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Διαλύουμε τον μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και με τον αβγοδάρτη το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με το αλεύρι.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και τα ¾ του τυριού και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε μικρό ταψάκι. Δεν θέλουμε να βγει σε λεπτή στρώση.

Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.