X

Πατατοκροκέτες με Κιμά

Μια εναλλακτική στα κλασικά κεφτεδάκια, ιδανική για πάρτι, για μεζέ, αλλά και για κυρίως στο καθημερινό τραπέζι μαζί με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά

2 κιλά πατάτες

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 αβγό

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. κονκασέ περασμένο από το μούλτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Για το τηγάνισμα

2 αβγά χτυπημένα

φρυγανιά τριμμένη

καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα.

Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε, όπως κάνουμε τον πουρέ.

Τις βάζουμε σε μπολ όσο είναι ζεστές και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό, το αβγό, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνουμε με το χέρι μας το μίγμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του κιμά και του κρεμμυδιού.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.

Τον θέλουμε όσο σφιχτό γίνεται.

Πλάθουμε το μίγμα από τις πατάτες, ανοίγοντας πρώτα τον κεφτέ στην παλάμη μας.

Γεμίζουμε με 1 γεμάτο κ.γλ. κιμά και πλάθουμε να σκεπαστεί ο κιμάς και να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κεφτεδάκι.

Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε άφθονο καλαμποκέλαιο.

Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αβγά και σε ένα άλλο τη φρυγανιά.

Περνάμε το κάθε κεφτεδάκι πρώτα από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά.

Τηγανίζουμε λίγα λίγα κάθε φορά κεφτεδάκια στο καυτό λάδι, γυρίζοντάς τα με δύο πιρούνια από όλες τις πλευρές.

Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Επίσης...

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.