Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
100 γρ. ρύζι basmati
4 κ.σ. ινδικό βούτυρο ghee
3 κούπες γάλα
1 κούπα γάλα καρύδας
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας σταφίδες
1/2 κούπας κάσιους
1/4 κούπας φιστίκια Αιγίνnς
1/4 κ.γλ. τριμμένο κάρδαμο
1 κούπα ανανάς
Παρασκευή
Σε ένα τηγάνι καίμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να γίνει διάφανο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το γάλα καρύδας και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
Στο μεταξύ, καίμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι για 4 περίπου λεπτά και σοτάρουμε τις σταφίδες και τα κάσιους.
Προσθέτουμε στο ρύζι, τις σταφίδες, τα κάσιους και το κάρδαμα.
Σερβίρουμε το ρύζι, γαρνίροντας με τα φιστίκια και τον ανανά.