Υλικά
Υλικά
(Ο αριθμός θα εξαρτηθεί από το μέγεθος που θα τα πλάσετε)
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. τσαγιού αλάτι
1 κουτ. τσαγιού σόδα
1 κουτ. τσαγιού κανέλα σκόνη
½ κουτ. τσαγιού γαρίφαλο σκόνη
¾ φλιτζανιού λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί
2/3 φλιτζ. πετιμέζι
2/3 φλιτζ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ.
Χτυπάτε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ, προσθέτετε τη σόδα με το κονιάκ, αναμειγνύετε και μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ με το κοσκινισμένο αλεύρι.
Προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι σε μικρές δόσεις και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια όχι πολύ σφιχτή ζύμη που να πλάθεται.
Φτιάχνετε τα κουλουράκια, τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε για 18΄-20΄.