Υλικά
Υλικά για 70- 80 κομμάτια
2 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ¾ φλιτζ. ζάχαρη
5 ξυλάκια κανέλα
1 κουτ. τσαγιού σόδα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Βράζετε 1 ? φλιτζ.
νερό με τα ξυλάκια κανέλας σε χαμηλή φωτιά για 10΄ και το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το με την κανέλα, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθετε κουλουράκια, τα στρώνετε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄-30΄περίπου.