Υλικά
Υλικά
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
270 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
350 γρ. φιστικοβούτυρο (extra chunky)*
280 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. κονιάκ
*με κομμάτια φιστικιού
Παρασκευή
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά το μίγμα, προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε λίγο ακόμη.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τις υπόλοιπες σκόνες ανακατεύοντας και, τέλος, προσθέτουμε το κονιάκ.συνεχίζουμε για 1 λεπτό μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας και να έχουμε ένα λείο και σφιχτό ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Από το ζυμάρι μας φτιάχνουμε μπαλίτσες περίπου 2 εκατοστών και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ τους.
Τις πιέζουμε λίγο με το χέρι μας για να ψηθούν καλύτερα.
Ψήνουμε για 10'-12' στους 175°C.
Θερμοκρασία: 175°CXρόνος προετοιμασίας:20'Χρόνος ψησίματος: 10'-12' Μία από τις αγαπημένες γεύσεις της Αμερικής σε ένα μπισκότο πλούσιο σε γεύση και υφή.
Δοκιμάστε το στο πρωινό.
Δεν είναι μόνο γευστικό αλλά θα σας γεμίσει και με ενέργεια.(Από το βιβλίο Delicious Cookies της Εβίτας Παπαχαραλάμπους)