Υλικά
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
200 γρ. κρέμα κάστανου
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
3 φύλλα ζελατίνας
5-6 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. Κουαντρό ή Γκραν Μαρνιέ
Παρασκευή
Χρειαζόμαστε μια φόρμα για σαρλότ ή φόρμα του κέικ με έλασμα.
Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε ένα μπολ με 3-4 κουτ.
σούπας νερό, να μαλακώσει.
Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει με 2 κουτ.
σούπας γάλα ή νερό, πάνω από σκεύος με νερό που βράζει (μπεν μαρί).
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το γάλα με το λικέρ.
Βουτάμε γρήγορα ένα ένα μπισκότο στο υγρό και τα στρώνουμε στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας.
Προσθέτουμε στην κρέμα κάστανου τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας με κουτάλι.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, εκτός ψυγείου.
Ζεσταίνουμε ελαφρά 2 κουτ.
σούπας κρέμας γάλακτος και βάζουμε μέσα τη ζελατίνα, που έχει μαλακώσει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Την προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας κάστανου/σοκολάτας.Χτυπάμε σε σαντιγί την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε με κουτάλι στην κρέμα κάστανου.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, στρώνουμε την επιφάνεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για 7 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Updated: 09/11/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 17/11/11