Follow us

Παγωμένο γιαούρτι με φράουλες

Παγωμένο γιαούρτι με φράουλες

Υλικά

υλικά

800 γρ. φρέσκες, ώριμες φράουλες και μερικές γιά το γαρνίρισμα

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

3/4 φλ.τσ. ζάχαρη

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

3 κ.σ. λικέρ μαρασκίνο ή Κουαντρώ

μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

παγωτομηχανή (έτοιμη γιά χρήση)

παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κοτσανάκια από τις φράουλες, τις πλένουμε και τις κόβουμε στη μέση.

Τις βάζουμε σε σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το γιαούρτι), ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.

Κατόπιν τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ, ανακατεύουμε τον πολτό με το γιαούρτι και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο γιά 1/2 -1 ώρα.

Το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει αρκετά, περίπου 35'.

Σκεπάζουμε το δοχείο της παγωτομηχανής και τη βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα*.

Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια, γαρνίροντας με φετάκια φράουλας και φύλλα δυόσμου.* μπορούμε να το σερβίρουμε και νωρίτερα, αλλά θα είναι περισσότερο κρεμώδες.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά