Υλικά
υλικά
250 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια
325 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
325 γρ. ζάχαρη καστανή
125 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
2 αβγά
1 βανίλια σκόνη
1 φλ.τσ. καρυδόψιχα
παρασκευή
Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα δύο.
Τα αφήνουμε να στραγγίζουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο.
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα- ένα τα αβγά.
Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι, που έχουμε προηγουμένως ανακατέψει με το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Πρέπει να προκύψει ένα μείγμα σχετικά σφιχτό.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος ή φόρμα του κέικ χωρίς οπή.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα της ζύμης.
Πασπαλίζουμε τα κεράσια με 1 κ.σ αλεύρι, ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε από πάνω.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και σκορπίζουμε επάνω την καρυδόψιχα, χοντροκομμένη όσο μας αρέσει.
Ψήνουμε το γλυκό στους 160ο γιά 35' -ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού.Αφήνουμε να κρυώσει 10' και το γυρίζουμε σε σχάρα, γιά να κρυώσει ομοιόμορφα από παντού.
Το κόβουμε σε μικρά, τετράγωνα κομμάτια.