Υυλικά
3 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
4 κ.σ. μέλι
1/2 λεμόνι το χυμό
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 ασπράδια από πολύ φρέσκα αβγά
παρασκευή
Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε γιά 1' το μέλι με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας να ενωθούν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο γιά 2 ώρες.
Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την ενώνουμε λίγη λίγη με το μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα σε μηχανή παγωτού γιά να πήξει.
Διαφορετικά, το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και μόλις αρχίσει να πήζει το χτυπάμε να αφρατέψει και το αφήνουμε να παγώσει τελείως.
Το ασπράδι βοηθάει το μείγμα να μην σκληρύνει.