Follow us

Τιραμισού με κρέμα κάστανου

Τιραμισού με κρέμα κάστανου

Υλικά

υλικά

250 γρ. μασκαρπόνε

100 γρ. έτοιμη κρέμα κάστανου άγλυκη

250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

3 κροκάδια πολύ φρέσκων αβγών

2 κ.σ. λικέρ κουαντρώ (προαιρετικά)

50 γρ. ζάχαρη άχνη

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

200 ml καφέ (κατά προτίμηση espresso)

2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

4-5 μαρόν γκλασέ ψιλοκομμένα

παρασκευή

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ (η κρέμα πρέπει να είναι πολύ κρύα) και την κρατάμε στο ψυγείο.

Δουλεύουμε λίγο με πιρούνι το μασκαρπόνε, να γίνει σαν κρέμα.

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν΄ασπρίσει το μείγμα, προσθέτοντας στο τέλος το λικέρ.

Ενσωματώνουμε στα αβγά το μασκαρπόνε και την κρέμα κάστανου, χτυπώντας με το σύρμα των αβγών μέχρι να γίνει μιά λεία κρέμα.

Προσθέτουμε με κουτάλι λίγη λίγη τη σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο γιά 20'.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Αν χρησιμοποιήσουμε καφέ φίλτρου, πρέπει να είναι αρκετά δυνατός.

Σ' ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ ή άλλο ανάλογο σκεύος στρώνουμε μιά σειρά μπισκότα, που έχουμε βουτήξει γιά μερικά δευτερόλεπτα στον καφέ.

Απλώνουμε επάνω τη μισή κρέμα κάστανου με κουτάλι και στρώνουμε την επιφάνεια.

Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ και την υπόλοιπη κρέμα.

Καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο τουλα΄χιστον γιά 1 ώρα.

Το βγάζουμε λίγο πριν το σερβίρισμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κακά, χρησιμοποιώντας μικρό σουρωτήρι.

Σκορπίζουμε επάνω κομματάκια μαρόν γκλασέ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά