Υλικά
υλικά για 15 muffins
30γρ.βούτυρο αγελάδος
80γρ.ζάχαρη
2 αυγά
50γρ.χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
170γρ.αλεύρι
1 κ.γλ.baking powder
3 κ.σ ταχίνι
1 κ.σ μέλι
τριμμένη καρυδόψιχα
25γρ.τυρί κρέμα
(κρύο από το ψυγείο)
25γρ.ζάχαρη άχνη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα C
Θερμοκρασία:200 C
Διάρκεια ψησίματος: 30’-35’
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη άχνη και σε ένα άλλο το ταχίνι και το μέλι.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε το τελικό για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη των muffins.Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το baking powder και τέλος το αλεύρι.Τοποθετούμε το μείγμα στα ειδικά φορμάκια των cupcakes γεμίζοντας μέχρι λίγο κάτω από τη μέση.
Στη συνέχεια βάζουμε στο κέντρο του καθενός μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα με το ταχίνι.
Σκεπάζουμε ξανά με μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα ζύμης.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρυδόψιχα.
Ψήνουμε στους 200 C για περίπου 30’-35’ και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν σερβίρουμε.