Υλικά
υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
180 γρ. ζάχαρη
130 γρ. αμύγδαλο τριμμένο σκόνη
250 ml γάλα
3 αβγά
2 λοβούς βανίλιας
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο, φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο και βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ.
Βάζουμε όλα τα τριμμένα μπαχαρικά σε ένα μπολ.
Σχίζουμε τους λοβούς της βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε με ένα κουταλάκι όλα τα σποράκια μέσα στα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη 3' και προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη σκόνη αμυγδάλου και το λυωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε να αναμειχθούν ρίχνοντας το γάλα σταδιακά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και χτυπάμε ελάχιστα ή ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45' περίπου, ελέγχοντας λίγα λεπτά πριν το τέλος αν το κέικ έχει ψηθεί (βυθίζουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο).
Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα.
Γίνεται μαλακό και ελαφρά υγρό.