Υλικά
Υλικά
200 γρ μπισκότα digestive
75 γρ βούτυρο, λιωμένο
4 φύλλα ζελατίνης
120 γρ λευκή ζάχαρη
600 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
4 κσ μέλι
3 κσ φιστίκια Αιγίνης, ελαφρά τριμμένα
χυμό 1 πορτοκαλιού
Παρασκευή
Στρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 23 εκατοστών με πλαστική μεμβράνη, ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα.
Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθούν όλα τα ψίχουλα.
Τα αδειάζουμε στη φόρμα και τα πατάμε με το χέρι ή ένα κουτάλι μέχρι να στρωθούν ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Γεμίζουμε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και μουλιάζουμε τη ζελατίνη για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη μέχρι αυτή να διαλυθεί εντελώς.
Στραγγίζουμε με τα χέρια τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το χυμό.
Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του χυμού.
Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο όλη νύχτα.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και το μέλι.