Υλικά
υλικά για 6 άτομα
250 γρ. φρέσκες, ώριμες φράουλες
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ.τσ. φυλλαράκια δυόσμου (ή μέντας)και φουντίτσες για το γαρνίρισμα
3 φύλλα ζελατίνας των 2 γρ.
παρασκευή
Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ σε δύο δόσεις, μαζί με το δυόσμο.
Τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε την άχνη και βράζουμε σε μέτρια/δυνατή φωτιά μερικά λεπτά, μέχρι να λυώσει η ζάχαρη και να γίνει ένας πολτός.
Συγχρόνως, μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 5'-6'.
Τη στραγγίζουμε καλά και την προσθέτουμε στο ζεστό πολτό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Αφήνουμε τον πολτό να κρυώσει εντελώς εκτός ψυγείου.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ ελαφριά (να αρχίσει να σχηματίζει κορυφές στο σύρμα) και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει ο πολτός της φράουλας.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε σταδιακά τη σαντιγύ στον πολτό με κουτάλι, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Το μοιράζουμε σε 6 ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
Στολίζουμε με φουντίτσες δυόσμου, πριν το σερβίρισμα.