X

Μιλφέιγ με φράουλες

Υλικά

υλικά

500 γρ. σφολιάτα καλής ποιότητας

5 κ.σ. ζάχαρη άχνη

για τη σαντιγύ: 

300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

3-4 κ.σ. υγρή βανίλια

για τη σάλτσα φράουλας:

500 γρ. φράουλες καθαρισμένες

1 λεμόνι, το χυμό

2 κ.σ. ζάχαρη

για το γαρνίρισμα:

350-400 γρ. φράουλες σε φετάκια

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους περ.

5 χλσ.

και την απλώνουμε επάνω σε χαρτί ψησίματος, σε ανάλογο ταψάκι.

Τη χωρίζουμε σε 9 παραλληλόγραμμα κομμάτια και πασπαλίζουμε επάνω ομοιόμορφα την άχνη.

Την ψήνουμε περίπου 15', μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει καλά.

Βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα φράουλας χτυπάμε τις φράουλες με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Περνάμε κατόπιν τον πολτό από σουρωτήρι και το κρατάμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ, προσθέτοντας 1 κ.σ άχνη και τη βανίλια.

Για να φτιάξουμε τα μιλφέιγ, κόβουμε κάθε κομμάτι φύλλου οριζόντια σε δύο λεπτότερα φύλλα.

Τοποθετούμε το κάτω φύλλο σε ατομικό πιάτο ή σε πιατέλα και βάζουμε επάνω 2-3 κ.σ σαντιγύ.

Βάζουμε επάνω μερικά φετάκια φράουλας και σκεπάζουμε με το επάνω φύλλο του κομματιού.

Πασπαλίζουμε με άχνη.

Κάνουμε το ίδιο με όλα τα μιλφέιγ (9 κομμάτια) μοιράζοντας τα υλικά.

Σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω και γύρω στα κομμάτια τη σάλτσα φράουλας.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.