Υλικά
Υλικά
900 γρ. πουρέ από ώριμα μάνγκο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
270 γρ. ζάχαρη άχνη
240 ml νερό
50 γρ. γλυκόζη
Παρασκευή
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη, σιγοβράζοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, 4'-5' περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ τουλάχιστον.
Το ανακατεύουμε με τον πουρέ μάνγκο και το λεμόνι μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
Το κρυώνουμε ξανά στο ψυγείο και το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει.
Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για να πήξει περισσότερο.
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεταλικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Όταν έχει πήξει αρκετά αλλά όχι τελείως, το χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με το μίξερ χειρός και ξαναβάζουμε να παγώσει.
Αφήνουμε να πήξει ξανά και σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια ή μπολ, γαρνίροντας με λεπτά φετάκια φρέσκου μάνγκο.Σημ. για τον πουρέ φρέσκου μάνγκο καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τα φρούτα με το λεμόνι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι τη χρήση τους.
Τον φτιάχνουμε τελευταία στιγμή για να μην αλλοωθεί το χρώμα του φρούτου.