Υλικά
Υλικά
800 γρ. γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
8 κρόκοι πολύ φρέσκων αβγών (170 γρ.)
3 λουβιά βανίλια Μαδαγασκάρης
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα με την κρέμα και τις βανίλιες σχισμένες κατά μήκος, με ξυσμένα μέσα τα σποράκια .
Σε μια μπασίνα (μπολ) χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.Μόλις πάρει βράση το γάλα με την κρέμα, ρίχνουμε λίγο από αυτό στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε κατόπιν όλο στην κατσαρόλα .
Ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει τους 82 βαθμούς .
Αφαιρούμε τα λουβιά της βανίλιας, τοποθετούμε 5 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια στην παγωτομηχανή.
Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι το σερβίρισμα.