Υλικά
1 φλ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη Υλικά
1 ½ φλ. καστανή ζάχαρη
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά
1 δόση βανιλίνη
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλ. τσ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. τσ. σταφίδες
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιούμε βούτυρο, το αφήνουμε έξω από το ψυγείο μέχρι να μαλακώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ σε μεγάλο μπολ, το βούτυρο με τη ζάχαρη 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι με τα αρτύματά του, δουλεύοντας συνεχώς για 2 -3 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα τις νιφάδες βρώμης και τις σταφίδες με ξύλινη κουτάλα ή με την ειδική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Στρώνουμε ταψιά με λαδόκολλα, παίρνουμε ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού και τη ρίχνουμε στο ταψί, αφήνοντας γύρω στα 2,5 εκ.
απόσταση ανάμεσα στο κάθε μπισκότο (βεβαίως μπορούμε να φτιάξουμε και μπισκότα –γίγαντες, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας).
Ψήνουμε περίπου 8 λεπτά τα μικρά μπισκότα και περίπου 12 λεπτά τα μεγάλα.
Τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσουμε.
Α.Τ.