Υλικά
Για τις κρέπεςΥλικά
½ φλ. αλεύρι
¼ φλ. ζάχαρη
¼ φλ. τριμμένη καρύδα
1 φλ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
1 αβγό
Βούτυρο ή μαργαρίνη
Για τις μπανάνες
4 μεγάλες μπανάνες όχι πολύ ώριμες
60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1/3 φλ. μαλακή καστανή ζάχαρη
1/3 φλ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)
1 κ.α.τριμμένη καρύδα +ξύσματα λάιμ ή λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις κρέπες: Χτυπάμε το αβγό και το γάλα καρύδας.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με το χέρι το αλεύρι, τη ζάχαρη και την τριμμένη καρύδα.
Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα του αβγού.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο ή μαραγρίνη.
Ρίχνουμε κάθε φορά 3 κουταλιές από το μείγμα.
Σηκώνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το κουνάμε κυκλικά να απλωθεί το μείγμα και να καλύψει τον πάτο.
Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί η κρέπα από κάτω.
Τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη μεριά.
Τη μεταφέρουμε σε επίπεδη πιατέλα.
Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις κρέπες και τις σκεπάζουμε με πετσέτα για να διατηρηθούν ζεστές. Ετοιμάζουμε τις μπανάνες: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες διαγωνίως σε χοντρές φέτες.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και κουνάμε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να καλυφθούν με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και κουνάμε πάλι κυκλικά το τηγάνι ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το χυμό του λάιμ ή του λεμονιού.
Βάζουμε εναλλάξ μία κρέπα και μια στρώση μπανάνες, περιχύνοντάς τις με λίγη από τη σάλτσα τους ώσπου να τελειώσουν τα υλικά (τελειώνουμε με μια κρέπα).
Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και ξύσματα λάιμ ή λεμονιού.
Κόβουμε το γλυκό σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
Α.Τ.