
Υλικά
¼ ενός μέτριου ανανά ή δύο φέτες ανανάς κονσέρβαςΥλικά
1 ροδάκινο (ή μήλο, ανάλογα με την εποχή)
1 μπανάνα
16 φράουλες
8 ξύλινα σουβλάκια
Για το σιρόπι:
2 κ.σ. μέλι
20 γρ. βούτυρο
½ κ.γ.τριμμένο καρδάμωμο
1 κ.σ. μπράντι ή ρούμι
1 κ.σ. μαλακιά μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιούμε ξύλινα σουβλάκια, τα μουσκεύουμε σε κρύο νερό για 20 λεπτά.
Κόβουμε τον ανανά σε 8 κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, το ροδάκινο σε 8 τρίγωνα και τη μπανάνα σε φέτες πάχους 1 εκ.
Αφήνουμε τις φράουλες ολόκληρες ή τις κόβουμε στα δύο αν είναι πολύ μεγάλες.
Φτιάχνουμε το σιρόπι: Λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να χλιάνει και το ανακατεύουμε με το μέλι, το μπράντι ή το ρούμι, το καρδάμωμο και τη ζάχαρη.
Περνάμε τα φρούτα στα σουβλάκια, εναλλάσσοντάς τα και αλείφουμε με το σιρόπι.
Τα ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή κάτω από το γκριλ για 5 λεπτά, αλείφοντάς τα πού και πού με το σιρόπι.
Τα σερβίρουμε καυτά, συνοδεύοντάς τα με το σιρόπι και αν θέλουμε, με στραγγιστό γιαούρτι ή σαντιγί.