
Υλικά
2 ώριμες γερές μπανάνες κομμένες σε κομματάκια Υλικά
1 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας
¼ βούτυρο ή μαργαρίνη ή βούτυρο αμυγδάλου
2 κ.σ. σπόρους chia
1 κ.σ κακάο πικρό
1/3 φλ. γάλα
1 γερή πρέζα αλάτι
2 δόσεις βανιλίνη
2 φλ. νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά τα κομμάτια μπανάνας, τα τσιπς σοκολάτας, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη ή τα βούτυρο αμυγδάλου), τους σπόρους chia, το κακάο, το γάλα και το αλάτι.
Ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, πολτοποιούμε πολύ καλά τις μπανάνες μέσα στο τηγάνι.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να γίνει λείο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη.
Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε επάνω σε λαδόκολλα.
πιέζουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού να γίνει το κάθε cookie ελαφρώς επίπεδο.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Α.Τ.