Υλικά
Υλικά
250 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
240 γρ. ζάχαρη άχνη
ασπράδια από 3 αβγά
3 πικραμύγδαλα ή 3 –4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
1/3 φλ. ολόκληρα αμύγδαλα κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε την εσάνς πικραμύγδαλου.
Ενώνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα με τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C .
Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και βγάζουμε τη ζύμη επάνω στη λαδόκολλα σε οβάλ σχήμα, αφήνοντας 2 εκ.
απόσταση μεταξύ τους.
Ραντίζουμε με λίγο νερό και βάζουμε επάνω αν θέλουμε ένα αμύγδαλο.
Ψήνουμε για 10 -13 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρό ξανθό χρώμα.
Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρουμε.
Μπορούμε να τα φυλάξουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Α.Τ.