Υλικά
Υλικά
1 ½ φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (όχι parboiled)
8 φλ. νερό
2 ½ φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. σπόροι caraway (κιούμελ, αγριοκύμινο)
1 κ.σ. σπόροι γλυκάνισου
¼ φλ. τζίντζερ σε σκόνη
ανάλατοι ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Περνάμε το ρύζι από τη μουλινέτα να γίνει σκόνη.
Χτυπάμε τα μπαχαρικά σε γουδί να γίνουν σκόνη.
Ανακατεύουμε kal;a το ρύζι με 2 φλ.
κρύο νερό να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
Βράζουμε το υπόλοιπο νερό και το προσθέτουμε μαζί με το τζίντζερ στο μείγμα.
Σιγοβράζουμε το μείγμα τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να πήξει ελαφρά (να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού).
Ρίχνουμε την κρέμα σε πιατάκια και στολίζουμε ανάλογα με την προτίμησή μας, με ασπρισμένα αμύγδαλα, κουκουνάρι, φιστίκια ή/και καρύδα.
Α.Τ.