Follow us

Κρέμα σοκολάτα

Κρέμα σοκολάτα

Υλικά

Υλικά

400 ml συμπυκνωμένο γάλα

5 κ.σ. κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη)

3 κρόκοι αβγών

2 δόσεις βανιλίνη

3 κ.σ. κορνφλάουρ

1 2/3  φλ. κρύο νερό

2 κ.σ. βούτυρο

Για γαρνιτούρα: κρέμα σαντιγί ή φρέσκες φράουλες ή φέτες μπανάνας

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε σε μπολ το νερό, το κορνφλάουρ και το κακάο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και να μην υπάρχουν καθόλου σβόλοι.

Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη βανιλίνη σε βαρύ μπολ μέχρι να αφρατέψουν.

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το συμπυκνωμένο γάλα.

Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα κακάο –κορνφλάουρ και συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται φουσκάλες στις άκρες της κατσαρόλας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το καυτό γάλα στους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη.

Επιστρέφουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα –κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Ξεπλένουμε 6 φορμάκια με κρύο νερό, τα τινάζουμε και μοιράζουμε το μείγμα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 6 ώρες και μέχρι 12 ώρες.

Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε φέτες (στραγγίζουμε το πορτοκάλι από το σιρόπι του) ή με λίγη κρέμα σαντιγί ή με ξηρούς καρπούς ή με φρέσκες φράουλες ή με φέτες μπανάνας.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά